Στη λήψη νέων μέτρων με στόχο την αύξηση της αξίας του ΑΕΠ κατά 1,8 μονάδα επιπλέον μέχρι το 2018, πολλαπλασιάζοντας τις επενδύσεις στις υποδομές, συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) στην Αυστραλία.

«Προκαταρκτικές αναλύσεις του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ δείχνουν πως αυτά τα μέτρα θα αυξήσουν το ΑΕΠ μας κατά 1,8% επιπλέον», αναφέρεται στην τελική ανακοίνωση που εξέδωσε η G20 μετά τη διήμερη σύνοδο κορυφής στο Κερνς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σ’ ένα πλαίσιο επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, επιπλέον πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί μέχρι το 2019 ο στόχος των δύο επιπλέον μονάδων που είχαν ορίσει τον Φεβρουάριο οι υπουργοί Οικονομικών κατά τη συνάντησή τους στο Σίδνεϊ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εν όψει της συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της G20 που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, «θα συνεχίσουμε τον προσδιορισμό μιας νέας σειράς επιπλέον μέτρων για να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο της ανάπτυξης», προσθέτουν στην ανακοίνωση.

Έτσι, οι υπουργοί Οικονομικών της G20 συμφώνησαν σε «μια πρωτοβουλία υπέρ των υποδομών», για να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη, οι προβλέψεις για την οποία αναθεωρήθηκαν πρόσφατα προς τα κάτω για τα δύο επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επένδυση είναι πρωταρχική για να ενισχυθεί η ζήτηση και να αυξηθεί η ανάπτυξη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της G20. «Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει επίσης μέτρα κλειδιά στην αναπτυξιακή στρατηγική μας για να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα, κάτι που έχει ουσιαστική σημασία στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να προσελκύσουμε τον ιδιωτικό τομέα.»

Πηγές: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης