Το τέλειο «δόλωμα» χρησιμοποίησαν hackers, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα αρχεία υπολογιστών κορυφαίων διπλωματών του G20 κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής τον Φεβρουάριο του 2011 στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής Dailymail, φωτογραφία της Κάρλα Μπρούνι με περιβολή… Εύας εστάλη στους υπολογιστές εκπροσώπων της εξωτερικής πολιτικής των κρατών – μελών της G20 με το ακόλουθο μήνυμα:

«Για να δείτε γυμνές φωτογραφίες της Κάρλα Μπρούνι, κάντε κλικ εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ήταν! Οι ξένοι διπλωμάτες έκαναν το λάθος και ακολούθησαν τον υπερσύνδεσμο, προκειμένου να απολαύσουν τον… απαγορευμένο καρπό, πέφτοντας με αυτόν τον τρόπο στην παγίδα των χάκερς.

Από εκείνη τη στιγμή, αντίγραφο οποιουδήποτε μηνύματος έφθανε στον υπολογιστή των δραστών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο είχαν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες. Παρ’ όλο που η ταυτότητα των δραστών δεν έχει γίνει γνωστή, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τους συνήθεις υπόπτους κυβερνοεπιθέσεων (Κινέζοι).

Κυβερνητική πηγή του Παρισιού υποστηρίζει ότι σχεδόν όλοι όσοι συμμετείχαν στην σύνοδο του G20 πριν από δύο χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα «μολύνθηκαν» με τον… Δούρειο Ίππο της γυμνής συζύγου του τότε προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Η Κάρλα παντρεύτηκε τον Γάλλο πρόεδρο το 2008, έχοντας ήδη… κοσμήσει τα εξώφυλλα περιοδικών με τα… κάλλη της!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης