Είτε το CNN έχει στη διάθεσή του «άκρως απόρρητες πληροφορίες» από το… διαβολικό σχέδιο του Κρεμλίνου να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, ή πρόκειται για μια ακόμη γκάφα του αγεωγράφητου προσωπικού του:

Σε εκπομπή του ειδησεογραφικού καλωδιακού αμερικάνικου καναλιού για τις «προκλήσεις που δέχεται η Ευρώπη» απεικόνισε σε χάρτη του την Ουκρανία, ως μέρος των εδαφών της Ρωσίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκπομπή αναφέρθηκαν λεπτομερώς τρεις μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και είναι σύμφωνα με το CNN:

1. Το Ισλαμικό Χαλιφάτο
2. Το ελληνικό χρέος και
3. Η Ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία

Την ώρα μάλιστα που ο παρουσιαστής παρουσίαζε το «γεγονός» προβαλλόταν ένας χάρτης, στον οποίο Ουκρανία και Ρωσία είχαν το ίδιο χρώμα με τη ρωσική σημαία, η οποία κυμάτιζε πάνω από την ουκρανική επικράτεια, ενώ ο τίτλος έγραφε: «Διπλωματική και στρατιωτική κρίση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το διεθνούς εμβέλειας αμερικάνικο κανάλι κάνει παρόμοια λάθη -στα όρια της προβοκάτσιας- καλύπτοντας τα γεγονότα στην ταραγμένη ανατολική Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα είχε αναφερθεί στον ουκρανικό στρατό και την εθνοφυλακή, χαρακτηρίζοντάς τους «φιλο-αμερικάνους» κατά την προσφιλή συνήθειά του να αποκαλεί τους ρωσόφωνους αυτονομιστές αντάρτες «φιλο-ρώσους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση για το «φιλο-αμερικάνους», μια και η Ουάσιγκτον έχει διακηρύξει την πρόθεσή της να αποστείλει «καταστροφικά όπλα» στην κυβέρνηση του Κιέβου. Το παράδοξο είναι πως μετά από λίγο, το κανάλι, ζήτησε «συγγνώμη για το λάθος», από τους τηλεθεατές του. Κάποιοι πικρόχολα είχαν παρατηρήσει ότι πρόκειται για «Φροϋδικό γλίστρημα της γλώσσας». Πάντως συνεχίζει να αναφέρεται ως «φιλορώσοι», για τους Ρωσόφωνους αντάρτες. (Είναι σαν να αποκαλεί τους Ελληνοκύπριους «Φιλέλληνες»).

Αλλά δεν είναι πρώτη φορά που το αμερικανικό κανάλι δείχνει αγεωγράφητο. Μια άλλη φορά είχε τοποθετήσει γεωγραφικά την Ουκρανία γειτονικά με το Πακιστάν. Μια άλλη πάλι, «από λάθος» είχε δείξει πως η πόλη Σλαβιάνσκς της ανατολικής Ουκρανίας βρίσκεται στην Κριμαία…

Μήπως κάποιος πρέπει να τους στείλει εκεί στην «απόμακρη Ατλάντα», μια αμερικανική -έστω- έκδοση του παγκόσμιου Άτλαντα;

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης