Τουλάχιστον τα μισά αεροσκάφη του στόλου της Air France έμειναν σήμερα καθηλωμένα στο έδαφος λόγω απεργίας των πιλότων. Αντίθετο με το αναπτυξιακό σχέδιο της θυγατρικής εταιρείας χαμηλού κόστους Transavia του ομίλου, το μεγαλύτερο συνδικάτο SNPL κάλεσε σε επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 15 έως τις 22 Σεπτεμβρίου καθώς και το Spaf, το δεύτερο συνδικάτο και το Alter (που δεν εκπροσωπείται) έως τις 18 του μηνός.

Η αεροπορική εταιρεία έχοντας προβλέψει σοβαρά προβλήματα, πέραν των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων πτήσεων, κάλεσε τους πελάτες της «να αναβάλουν το ταξίδι τους, να αλλάξουν το εισιτήριό τους χωρίς να υποβληθούν σε περαιτέρω δαπάνη» ή «να λάβουν πίσω τα χρήματα του εισιτηρίου». Παράλληλα, συνέστησε στους ταξιδιώτες των οποίων «η πτήση θα ακυρωθεί να μη μεταβούν στο αεροδρόμιο». Για την πρώτη ημέρα της απεργίας, η εταιρεία εκτιμά ότι μπορεί να διασφαλίσει σχεδόν το ήμισυ (48%) των πτήσεων, καθώς το ποσοστό των απεργών ανέρχεται στο 60%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση υπολογίζει ότι το κόστος της απεργίας θα κυμαίνεται από 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως. Για τους πελάτες της, στους οποίους έστειλε 65.000 σύντομα γραπτά μηνύματα, η εταιρεία επικαλείται τη δυνατότητα «καταβολής αποζημίωσης» και αναφέρει ότι «το πρόγραμμα της πτήσης θα είναι ενημερωμένο 24 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Ματαιώνονται έξι στις δέκα πτήσεις της Air France, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014, 07:12

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης