Ελεύθερος αφέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην προέδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μετά από σχεδόν δύο ημέρες κράτησης, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού ενημερωτικού σταθμού BFMTV. 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ανακρινόταν ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα από την Εισαγγελία Διαφθοράς, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη το πρωί και ανακρίθηκε λόγω υποψιών ότι στην προεκλογική εκστρατεία του 2007 δέχτηκε οικονομική βοήθεια από τον τότε δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Οι αρμόδιοι δικαστές δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσουν δικαστική συνέχεια στην υπόθεση και θα πρέπει πλέον να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν την έρευνα σε βάρος του κ. Σαρκοζί, ο οποίος υπηρέτησε στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ανάμεσα στο 2007 και το 2012.

Η γαλλική Αστυνομία έχει ανακρίνει και τον Μπρις Ορτεφέ, πρώην υπουργό και στενό σύμμαχο του κ. Σαρκοζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε ο Σαρκοζί ούτε οι δικηγόροι έχουν σχολιάσει δημοσίως την κράτησή του. Ο 63χρονος πρώην πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει ωστόσο στο παρελθόν τις κατηγορίες αυτές «γελοίες» και «προϊόν χειραγώγησης».

Η υπόθεση ξέσπασε το 2012, μετά από δημοσίευση σημειώματος από τον ιστότοπο Mediapart που αποδίδεται στον Μούσα Κουσά, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών της Λιβύης, που υπονοεί λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας Σαρκοζί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης