Η Ουάσινγκτον έθεσε εαυτόν εκτός της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή από την θέση του μεσολαβητή, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

«Ακούω κάποιους, ανάμεσά τους και τον κ. Τίλερσον να λένε ότι τα πράγματα θα γίνουν εν καιρώ και τώρα είναι η στιγμή για διαπραγματεύσεις. Μέχρι σήμερα (η Ουάσινγκτον) θα μπορούσε να έχει μεσολαβητικό ρόλο σε αυτή τη διένεξη, αλλά έθεσε εαυτόν εκτός ως ένα βαθμό. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι μόνη και απομονωμένη σε αυτό το ζήτημα», είπε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον βρίσκεται στο Παρίσι σήμερα όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για τον Λίβανο και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Λε Ντριάν.

Η Χαμάς κήρυξε τη σημερινή «ημέρα οργής» και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν μια τρίτη Ιντιφάντα κατά του Ισραήλ, οι αρχές του οποίου φοβούνται νέα επεισόδια στις προσευχές της Παρασκευής, στο τέμενος Αλ Ακσά της Ιερουσαλήμ.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέβηκαν χθες στους δρόμους πόλεων της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας και έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ ακολούθησαν άγριες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 22 άτομα από πραγματικά πυρά και σφαίρες από καουτσούκ μόνο στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης