Μήνυση κατά αγνώστων για απαγωγή και κράτηση υπέβαλε ένας 25χρονος που ταξίδεψε στη Συρία, προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών καθώς, όπως ισχυρίζεται, αιχμαλωτίστηκε και βασανίστηκε στο Χαλέπι, διότι αρνήθηκε να εκπαιδευτεί με ένοπλες ομάδες.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, συνελήφθη μαζί με έξι ακόμη πρόσωπα στις 13 Μαΐου στο Στρασβούργο, κατηγορούμενος ότι «συνδέεται με εγκληματίες που είχαν στόχο τη διάπραξη στοχευμένων επιθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι  γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι τοι συλληφθέντες μετέβησαν στη Συρία μέσω της Φραγκφούρτης σε μικρές ομάδες, προκειμένου να μην τραβήξουν την προσοχή, προτού ενταχθούν, στα τέλη του 2013, στο Ισλαμικό Χαλιφάτο Δύο μέλη μάλιστα της ομάδας σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο στη Συρία.

Ο 25χρονος υπέβαλε την Πέμπτη στο Παρίσι μήνυση κατ’ αγνώστων για «απαγωγή και κράτηση στη διάρκεια της οποίας υπέστη βία και υπεβλήθη σε απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση», διευκρίνισε ο δικηγόρος του, Ερίν Πλουβιέ.

Ο 25χρονος ισχυρίζεται ότι έφυγε για τη Συρία την 13η Δεκεμβρίου «για να βοηθήσει τους αμάχους» έχοντας ήδη στην κατοχή του το εισιτήριο της επιστροφής του για μία εβδομάδα αργότερα. Τελικά κατάφερε να επιστρέψει στη Γαλλία στις 27 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, αιχμαλωτίστηκε μόλις έφτασε στη Συρία από ενόπλους οι οποίοι κατέσχεσαν τα χαρτιά του, και τέθηκε υπό κράτηση μαζί με άλλους γάλλους πολίτες στην περιοχή του Χαλεπιού. Εκεί τον βασάνισαν επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην εκπαίδευση που οργάνωναν οι ένοπλες πολιτοφυλακές…

Σημειώνεται ότι ο ενάγων αναφέρει ότι τον παρακολουθεί ψυχολόγος, καθώς πάσχει από μετατραυματικό στρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης