«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η συμφωνία για τον μεγάλο συνασπισμό θα πλειοψηφήσει» δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών, σε εκδήλωση της εφημερίδας «Handelblatt», η οποία έγινε χθες το βράδυ στο Ντίσελντορφ.

«Αυτό το κόμμα (το SPD) δεν ενήργησε ποτέ κατά των συμφερόντων της χώρας. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συμφωνίας που διαπραγματευτήκαμε με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU). H Γερμανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση. Το SPD δεν θα συμπεριφερθεί όπως το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP), για το οποίο ήταν αδιάφορη στις συζητήσεις η δημιουργία σταθερής κυβέρνησης συνασπισμού τύπου “Τζαμάικα”» πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, ο οποίος είναι άγνωστο εάν θα παραμείνει στη θέση του μετά την παραίτηση του Μάρτιν Σουλτς από το αξίωμα αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας μπορούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του μεγάλου συνασπισμού με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) μέχρι την Παρασκευή. Την Κυριακή 4 Μαρτίου θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Εφόσον είναι θετικό, το SPD θα επεξεργαστεί και θα ανακοινώσει αργότερα τη λίστα με τους υπουργούς οι οποίοι θα μετάσχουν στη νέα κυβέρνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης