Η Γερμανία ετοιμάζεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο το 2015, ο οποίος μπορεί να φθάσει έως και τις 750.000, αριθμό-ρεκόρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η εφημερίδα σημειώνει ότι αντί για τους 450.000 αιτούντες άσυλο που είχαν προβλεφθεί, ο αριθμός τους μπορεί να φθάσει έως και 750.000 φέτος – μακράν του μέγιστου αριθμού αιτήσεων που είχε καταγραφεί το 1992.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1992, η Γερμανία χρειάστηκε να εξετάσει 438.191 αιτήσεις ασύλου, σύμφωνα με στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Προσφύγων.

Ούτε το Γραφείο, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη τις νέες προβλέψεις του, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών, με τα οποία προσπάθησε να επικοινωνήσει το Γαλλικό Πρακτορείο, ήταν διαθέσιμα για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τα οποία αναφέρει η Handelsblatt.

Στις αρχές του 2015, το Γραφείο προέβλεπε ότι θα υποβληθούν 300.000 αιτήσεις ασύλου, όμως ο αριθμός είχε ξεπεραστεί ήδη την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η οποία επικαλείται κείμενο από συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των 16 ομόσπονδων κρατιδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα το Γραφείο ανέφερε ότι έχει καταγράψει 258.000 αιτήσεις, όμως έχει ήδη αναθεωρήσει προς τα πάνω τις ετήσιες προβλέψεις του, που φθάνουν τις 450.000 αιτήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Γκερντ Μίλερ, κάλεσε από τις στήλες της Passauer Neue Presse, εφημερίδας της περιφέρειας, την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση απέναντι στο κύμα των προσφύγων, εκτιμώντας ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να περάσει από τη “φάση διακοπές” στη “φάση έκτακτης ανάγκης”», είπε, «επιτέλους έχουμε ανάγκη από έναν Ευρωπαίο Επίτροπο για τους Πρόσφυγες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης