Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο κατά των προσφύγων σε πολλές πόλεις της Σαξονίας στη Γερμανία, ενώ υπήρξαν και πυρπολήσεις κέντρων υποδοχής στη Θουριγγία.

Στην πόλη Ζέμπνιτς στα σύνορα Γερμανίας- Τσεχίας συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα 2.500 διαδηλωτές, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα «ζωντανό σύνορο». Σύμφωνα με την αστυνομία, η διαδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα του αντιισλαμικού κινήματος Pegida, ήταν ειρηνική μέχρι τέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κίνημα «Είμαστε η Γερμανία» (Wir sind Deutschland) κάλεσε σε κινητοποιήσεις στην πόλη Πλάουεν στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας, περίπου 5.000 άνθρωποι.

Εξάλλου το Σάββατο το βράδυ περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια «σιωπηλή πορεία» στο Κέμνιτς, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα κατάλυμα για τους πρόσφυγες στην περιοχή.

Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο στη Θουριγγία άγνωστοι πυρπόλησαν ένα κατοικημένο κέντρο υποδοχής προσφύγων, αλλά και ένα ακόμη υπό κατασκευή κατάλυμα. Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μπόντο Ραμέλοφ έκανε λόγο για μια «άνανδρη επίθεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα νωρίτερα πυρπολήθηκε στο Άιξφελντ ένα σπίτι στο οποίο αναμενόταν να μεταφερθούν σήμερα πρόσφυγες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης