Πρωταγωνιστικό ρόλο με στόχο την απεμπλοκή των Γερμανών Φιλελεύθερων (FDP) από τις ευρωσκεπτικιστικές αντιλήψεις, διαδραματίζει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, ο οποίος σε συνέντευξη του σε γερμανικά ΜΜΕ ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς του Grexit στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Το ζήτημα της πολιτικής γραμμής που θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι και πιθανοί εταίροι της επόμενης κυβέρνησης Mέρκελ, απασχολεί δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir, το οποίο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σύμπνοια απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος σε σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνεται ο Λάμπσντορφ, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «ενσαρκώνει την πιο φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα και προσπαθεί να διορθώσει την ευρωσκεπτικιστική εικόνα του κόμματός του».

Από την άλλη μεριά, υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το εκλογικό πρόγραμμα του FDP απέχει πολύ από την αρχή της αλληλεγγύης που υπερασπίζεται ο Λάμπσντορφ. Αντιθέτως συνηγορεί υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη των υπερχρεωμένων κρατών μελών και κυρίως υπέρ της κατάργησης του ΕΜΣ. Αυτή η διάσταση απόψεων διευκρινίζεται, δεν είναι καινούργια, αφού είχε ήδη διαφανεί από το 2009, με επίκεντρο το ελληνικό χρέος ενώ, κατά τα φαινόμενα πολλά θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα επιλεγεί να συμμετέχουν στην κυβέρνηση φιλοευρωπαίοι ή ευρωσκεπτικιστές.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης