Μια 44χρονη Νοτιοκορεάτισσα καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε κάθειρξη έξι ετών από γερμανικό δικαστήριο για τον θάνατο της εξαδέλφης της κατά τη διάρκεια ενός εξορκισμού, το 2015.

Το δικαστήριο της Φρανκφούρτης χαρακτήρισε «τραγικό γεγονός» το μαρτύριο που υπέστη το θύμα, μία γυναίκα 41 ετών. Οι συγγενείς της την είχαν κλείσει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, την είχαν δέσει στο κρεβάτι, τη χτυπούσαν και της προκαλούσαν ασφυξία επί δύο ώρες, στις 5 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 44χρονη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εξορκισμό και είχε «δικαίωμα ζωής και θανάτου» πάνω στην εξαδέλφη της. Μάλιστα, ήταν εκείνη που της είχε βάλει στο στόμα ένα πανί και μία κρεμάστρα.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινές φυλάκισης ενάμισι και δύο ετών με αναστολή στον γιο και την κόρη της 44χρονης, στον γιο του θύματος και σε έναν άλλο εξάδελφο, ηλικίας 16 ετών.

Ενώ βρίσκονταν και οι έξι στο ξενοδοχείο, μέσα στη νύχτα η 41χρονη άρχισε να μιλάει μόνη της και να αυτοτραυματίζεται. Οι υπόλοιποι θεώρησαν ότι «είχε καταληφθεί από δαίμονες» και αποφάσισαν να την εξορκίσουν για «να διώξουν τον διάβολο». Η γυναίκα πέθανε από ασφυξία, αφού «της ασκήθηκε πίεση στο στήθος» και δέχθηκε χτυπήματα στον λαιμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο» είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους η εισαγγελέας Νάντια Νίζεν μετά τη σύλληψη των υπόπτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης