Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο Σύρο ο οποίος χθες το βράδυ πυροδότησε τη βόμβα που έφερε πάνω του έξω από τον χώρο που διεξάγονταν ένα φεστιβάλ στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας.

Πρόκειται για πρόσφυγα, η αίτηση ασύλου του οποίου είχε απορριφθεί πριν από έναν χρόνο. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν είπε ότι ο νεαρός άντρας είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας στο παρελθόν. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει ή «να παρασύρει και άλλους στο θάνατο», είπε ο ιστότοπος Nordbayern.de. Ωστόσο στο σακίδιο που κουβαλούσε σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν μέταλλα, γεγονός που παραπέμπει στην υπόθεση πως ήθελε να σκοτώσει και άλλους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χέρμαν είπε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη. Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.000 άτομα που το παρακολουθούσαν, είπε η αστυνομία.

Η αστυνομία ενημέρωσε ότι η έκρηξη – που σημειώθηκε σε εστιατόριο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ – έγινε γύρω στις 10:12 μ.μ. τοπική ώρα (11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα, ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από το φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό στο Μόναχο την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθηκε αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.

Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης:

Associated Press: Ο νεκρός στην έκρηξη είναι πιθανώς ο βομβιστής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης