Η αστυνομία της Γερμανίας συνέλαβε έναν 26χρονο ο οποίος παραδέχτηκε ότι σχεδίαζε να παρασύρει αστυνομικούς ή στρατιώτες σε μια παγίδα και να τους σκοτώσει με αυτοσχέδια βόμβα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη από τις εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του νεαρού Γερμανού, στην πόλη Νόρτχαϊμ της Κάτω Σαξονίας, βρέθηκαν χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών. Ο ύποπτος «ανήκει στο σαλαφιστικό ρεύμα» και έχει προφυλακιστεί από την Τετάρτη, κατηγορούμενος για τον σχεδιασμό μιας «σοβαρής πράξης που απειλεί την ασφάλεια του κράτους», πρόσθεσαν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης Τσέλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα. Η αστυνομία και η εισαγγελία χαρακτήρισαν τη σύλληψη «μεγάλη επιτυχία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας εκτιμούν ότι στη χώρα ζουν σήμερα περίπου 10.000 ριζοσπάστες ισλαμιστές και από αυτούς οι 1.600 πιστεύεται ότι έχουν κάποια σχέση με την «τρομοκρατία».

Το 2016 το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων και εκείνη στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης