Για πρώτη φορά, εδώ και 10 χρόνια, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) βρίσκεται μπροστά από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ΑRD. Όπως γράφει η συντηρητική εφημερίδα «Die Welt», αυτό θα πρέπει να έκανε την καγκελάριο Μέρκελ να συνοφρυωθεί από δυσαρέσκεια.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το Ινστιτούτο Ερευνών Infratest-Dimap για λογαριασμό του ARD, το SPD θα έβγαινε πρώτο κόμμα, εάν διεξάγονταν την επόμενη Kυριακή εθνικές εκλογές στη Γερμανία, λαμβάνοντας 32% (+4% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του ίδιου Ινστιτούτου για το ARD στις 2 Φεβρουαρίου), ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) θα ερχόταν δεύτερη με 31% (-3%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λαϊκιστικό ακροδεξιό αντιευρωπαϊκό ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) θα αποσπούσε 11% (-1%), θα ήταν δηλαδή το τρίτο κόμμα, αν και χάνει μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα ελάμβαναν 8% (αμετάβλητο το ποσοστό τους), το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) 7% (-1%) και το επίσης σταθερό φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6% (όριο εισόδου στη Μπούντεσταγκ 5%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης