Ο Πάπας Φραγκίσκος θέλησε να δώσει για μια ακόμη φορά ουσιαστική σημασία στη λέξη αλληλεγγύη, κατά τη σημερινή ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής.

Σήμερα το βράδυ στις 21.00 ώρα Ιταλίας, ο Ποντίφικας πρόκειται να μεταβεί στο Κολοσσαίο για τις 14 «στάσεις» της Καθολικής «Βία Κρούτσις», οι οποίες συμβολίζουν το μαρτύριο του Εσταυρωμένου. Την όλη τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν στη Ρώμη δεκάδες χιλιάδες πιστοί, ενώ παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, προβλέπεται και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν, πρόκειται να γίνει ειδική αναφορά στην οικονομική κρίση που συνεχίζει να μαστίζει τη Γηραιά Ήπειρο, και στις τόσες κοινωνικές συνέπειές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φραγκίσκος, όμως, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα το μεσημέρι, διαμέσου του αρμόδιου υψηλόβαθμού κληρικού του Βατικανού για τις αγαθοεργίες, Κόνραντ Κραγιέβσκι, έστειλε 200 δέματα με τρόφιμα σε άλλες τόσες άπορες οικογένειες -Ιταλών και αλλοδαπών- οι οποίες σιτίζονται και θεραπεύονται από το «Κέντρο Αλληλέγγυας Ιατρικής» στη συνοικία Τορ Μπέλα Μόνακα της Ρώμης.

Τα δέματα περιείχαν, μεταξύ των άλλων, φρούτα, μακαρόνια, σοκολατένια αυγά και το ιταλικό παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό «Κολόμπα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης