Για οικονομικές κυρώσεις στις χώρες τις οποίες αρνούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες κάνει λόγο ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την καγκελαρία της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς.

«Οι χώρες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν οικονομικές συνέπειες όταν αρνούνται να μοιραστούν το βάρος της φιλοξενίας των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Μάρτιν Σουλτς διαμήνυσε πως «η Ευρώπη χρειάζεται να εφαρμόσει ένα σύστημα ελεγχόμενης, νόμιμης μετανάστευσης στην ήπειρο προκειμένου να αντιμετωπίσει την απελπισία που οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να φτάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος».

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας τόνισε:

«Ο Καναδάς έχει νόμιμη μετανάστευση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Λατινική Αμερική, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, όλες έχουν μεταναστευτικούς κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις κάποια εγγύηση, αλλά έχεις ελπίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ.Σουλτς έστειλε σαφές μήνυμα προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας «θα έπρεπε να βοηθήσουν την Ιταλία και άλλες χώρες με εξωτερικά σύνορα για να σηκώσουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης» ενώ συμπλήρωσε: «Δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι με βάση τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ εκείνες οι χώρες που συνεισφέρουν οικονομικά θα πρέπει να αντιμετωπίζουν μόνες τους το μεταναστευτικό ενώ οι άλλες θα λαμβάνουν ευχαρίστως τα χρήματα και μετά θα αρνούνται να βοηθήσουν με το μεταναστευτικό πρόβλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης