Ο σταθμάρχης σφυρίζει κι ένα πρωτάκουστο ταξίδι δύο εβδομάδων ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 2014.

Μια ιστορική ατμομηχανή που σέρνει πολυτελέστατα βαγόνια μιας άλλη εποχής, κυλάει στις ράγες του σταθμού Nyugati Terminus στη Βουδαπέστη, για ένα πολυήμερο ιστορικό ταξίδι 7.000 χιλιομέτρων ως την Τεχεράνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού διασχίσει τα Βαλκάνια,τον Βόσπορο και την ανατολική Τουρκία. Είναι η πρώτη φορά, που οι ιρανικές αρχές επιτρέπουν να εισέλθει στη χώρα ιδιωτικό τρένο.

Ένα ιστορικό ταξίδι απαιτεί και τις απαραίτητες τιμές. Δημοτική μπάντα αποχαιρετά τους επιβάτες και τους εύχεται μουσικά, καλό ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προνομιούχοι επιβάτες απολαμβάνουν ανέσεις που θυμίζουν το ιστορικό Οριάν Εξπρές. Τα βαγόνια διαρρυθμίστηκαν κατάλληλα ώστε να προσφέρουν ένα πολυτελές ταξίδι.

Το βαγκόν – ρεστωράν, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από κάποιο πολυτελές γαλλικό εστιατόριο. Αποτελεί αντίγραφο αντίστοιχων πολυτελών βαγονιών του προπερασμένου αιώνα.

Και φυσικά, οι επιβάτες απολαμβάνουν λουκούλια γεύματα.

Στο πολυήμερο ταξίδι, οι επιβάτες απολαμβάνουν το τοπίο των περιοχών που περνούν με συνοδεία μουσικής από το πιάνο του μπαρ.

Και όπως είναι επιβελημένο, οι γυναίκες επιβάτιδες, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με το απαραίτητο μαντήλι, που απαιτεί ο ιρανικός ισλαμικός νόμος,για να καλύψουν το κεφάλι τους, όταν φτάσουν στον τελικό προορισμό -την μακρινή Τεχεράνη.


(To δρομολόγιο του…τρένου μιας άλλης εποχής)

hurriyetdailynews.com /REUTERS – AFP PHOTO
Σύνταξη : Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης