Θύματα μιας «σατανικής σύμπτωσης» δήλωσαν οι δύο Ρώσοι, οι οποίοι κατηγορούνται από το Λονδίνο για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Σερκέι Σκρίπαλ και της κόρης του.
Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι είναι απλώς δύο Ρώσοι επιχειρηματίες που βρίσκονταν στο εξωτερικό για διακοπές.
Βρετανοί εισαγγελείς κατονόμασαν την περασμένη εβδομάδα δύο Ρώσους, που κυκλοφορούσαν με ψευδώνυμα -τους Αλεξάντρ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ- ως εκείνους που δηλητηρίασαν τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκρίπαλ και την κόρη του Γιούλια.
Σε συνέντευξή τους που προβλήθηκε σήμερα από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας RT, δύο άνδρες που έμοιαζαν πολύ με τους φερόμενους ως υπόπτους αρνήθηκαν ότι είναι αξιωματικοί της ρωσικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας.
Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι τον Μάρτιο σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι της Αγγλίας και όπως προέκυψε είχαν δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ.
Οι δύο Ρώσοι που έδωσαν συνέντευξη στο κρατικό δίκτυο είπαν μάλιστα ότι, αν ποτέ βρεθούν, οι αληθινοί δράστες της επίθεσης θα πρέπει να τους ζητήσουν συγγνώμη και ότι είχαν επισκεφθεί το Σάλσμπερι για να θαυμάσουν τον «ξακουστό καθεδρικό ναό της πόλης».
Σύμφωνα με τους ίδιους, μετέβησαν στο Σάλσμπερι στις 3 Μαρτίου και δεν παρέμειναν για περισσότερο από μια ώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας. «Βραχήκαμε, πήραμε το πρώτο τρένο και επιστρέψαμε στο Λονδίνο» είπαν.
Ίσως να πλησίασαν την οικία Σκρίπαλ, αλλά δεν γνώριζαν πού βρισκόταν το σπίτι, είπαν στη συνέντευξη.

«Φοβόμαστε να βγούμε έξω, φοβόμαστε για τη ζωή μας», δήλωσαν οι δύο Ρώσοι και πρόσθεσαν ότι μέσα στις βαλίτσες τους δεν είχαν κάποιο μπουκαλάκι αρώματος, ότι δεν εργάζονται για τις μυστικές υπηρεσίες του στρατού και ότι δεν θα έβγαιναν να μιλήσουν αν δεν το είχε ζητήσει ο πρόεδρος Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης