Τουρκικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις εναέριες επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο ιρακινός στρατός και ο διεθνής συνασπισμός στη Μοσούλη, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Οι αεροπορικές μας δυνάμεις συμμετείχαν στις αεροπορικές επιχειρήσεις του συνασπισμού στη Μοσούλη», είπε ο Γιλντιρίμ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το εύρος ή τη φύση της επέμβασης αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου ο Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι Ιρακινοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν από Τούρκους στο στρατόπεδο Μπασίκα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, πολεμώντας στο πλευρό των πεσμεργκά, των κουρδικών δυνάμεων.

«Όσοι λένε ότι “η Τουρκία δεν έχει καμία δουλειά στη Μοσούλη” πήραν την απάντησή τους», υπογράμμισε κατά την εβδομαδιαία ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του.

Στο μέτωπο της Συρίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού), την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ, θα απομακρυνθεί από τη συριακή πόλη Μάνμπιζ αφού οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απομακρυνθούν από τη γειτονική πόλη αλ Μπαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ομιλία του στην Άγκυρα ο Ερντογάν πρόσθεσε επίσης ότι γίνονται συζητήσεις με τις ΗΠΑ για την πιθανότητα διεξαγωγής κοινής επιχείρησης προκείμενου να εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από τη Ράκα.

Η Τουρκία έχει στόχο τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» που θα καλύπτει 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη βόρεια Συρία, εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης