Για συγκάλυψη του σκανδάλου με τα μολυσμένα αυγά κατηγορεί ο υπουργός Γεωργίας του Βελγίου την ολλανδική κυβέρνηση.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Ντένις Ντικάρμ κατηγόρησε τους Ολλανδούς ότι παρά το ότι γνώριζαν την ύπαρξη του παρασιτοκτόνου Fipronil από το Νοέμβριο του 2016 απέφυγαν να μεταφέρουν την πληροφορία στις υπόλοιπες χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν μία χώρα σαν την Ολλανδία, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυγών στον κόσμο, δεν μεταδίδει αυτού του είδους την πληροφορία, αυτό είναι πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός κατά την παρουσίαση έκθεσης της βελγικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Τροφικής Αλυσίδας (Afsca) για το κύκλωμα των μολυσμένων αυγών.

Το Βέλγιο παραδέχτηκε πως οι υγειονομικές αρχές της ήταν ενήμερες από τον Ιούνιο, ότι εκατομμύρια αυγά περιέχουν υψηλά επίπεδα του απαγορευμένου τοξικού εντομοκτόνου, εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

Το διατροφικό σκάνδαλο έχει επεκταθεί στη Βρετανία και τη Γαλλία, καθώς όπως αποκαλύφθηκε αυγά προέλευσης Ολλανδίας είχαν εισαχθεί και σε αυτές τις χώρες. Η ιστορία εξελίσσεται σε πολιτικό πονοκέφαλο  και για τη Γερμανία, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο αυγά ανακλήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: efsyn.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης