Περίπου 100 γιατροί και εθελοντές από τη Γουινέα αναπτύχθηκαν σήμερα κατά μήκος των συνόρων με τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γουινέας Αλφά Κοντέ, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των υπηρεσιών του ΟΗΕ αλλά και αεροπορικών εταιρειών για να τους αναλύσει τα μέτρα που λαμβάνονται στο αεροδρόμιο του Κόνακρι. Οι τέσσερις από τις εννέα αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν τη Γουινέα αποφάσισαν να διακόψουν τις πτήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας. Το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Υγείας παρουσίασε στους δημοσιογράφους τους 105 γιατρούς και εθελοντές που θα αναλάβουν τη «φύλαξη» των συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αναγκαίο όλοι όσοι ζουν στο εξωτερικό, υπήκοοι Γουινέας ή ξένοι, να ελέγχονται με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, όταν θέλουν να περάσουν στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας και στρατιωτικός γιατρός Ρεμί Λαμά.

«Εσείς είστε οι στρατιώτες της υγείας, οι στρατιώτες της υγειονομικής ασφάλειας της Γουινέας» πρόσθεσε απευθυνόμενος στους εθελοντές.

Συνολικά, κατά μήκος των συνόρων έχουν στηθεί 41 σταθμοί ελέγχου, οι οποίοι θα είναι μόνιμα εφοδιασμένοι με ιατροφαρμακευτικό υλικό. Η αποστολή αυτή προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.350 ανθρώπους στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Νιγηρία από τις αρχές του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης