Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ τα περιστατικά εργοδοτών που ζητούν από τους ενδιαφερόμενους προς εργασία, τους κωδικούς από τους λογαριασμούς που διαθέτουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, MySpace κατά την διάρκεια των συνεντεύξεών.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με δύο γερουσιαστές να «ορκίζονται» πως σκοπεύουν να καλύψουν το «κενό» που υπάρχει στη νομοθεσία της χώρας και αφήνει ένα ανοιχτό παραθυράκι ώστε να μπορούν εταιρείες να ζητούν ανάλογους προσωπικούς κωδικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπαν νομικοί κύκλοι, αυτό που απομένει είναι να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στις εν λόγω νομοθεσίες, ώστε να μπορέσουν να συμβαδίσουνε με τις νέες τεχνολογίες.

Προειδοποιεί τους εργοδότες το Facebook

Την ίδια ώρα στελέχη του Facebook απειλούν με αγωγές όσους εργοδότες ζητούν τους προσωπικούς κωδικούς των χρηστών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα λάβουμε τα μέτρα μας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των μελών του δικτύου μας και αν χρειαστεί ακόμα και μέσω της νομικής οδού», ανέφερε ο υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας.

Ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Facebook αναφέρει ότι, η κοινή χρήση ενός κωδικού ασφαλείας παραβιάζει τους όρους συμφωνίας με τον εργοδότη να αντιμετωπίζει απρόβλεπτες νομικές ευθύνες.

Ωστόσο πέραν των προειδοποιήσεων, το Facebook δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις νομικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης