Η Τουρκία ζήτησε σήμερα από τον γενικό πρόξενο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη να εγκαταλείψει προσωρινά τη χώρα, μία ημέρα αφού το Ισραήλ έλαβε αντίστοιχο μέτρο με τον Τούρκο γενικό πρόξενο στην Ιερουσαλήμ, καθώς η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μετά το μακελειό στη Γάζα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε χθες από τον γενικό πρόξενο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη Γιόσι Λεβί Σάφρι να εγκαταλείψει τη χώρα «για κάποιο διάστημα», αφού έκανε χθες το ίδιο με τον Ισραηλινό πρέσβη στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει τεθεί επικεφαλής του μετώπου κατά του Ισραήλ μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων τη Δευτέρα από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για κρατική τρομοκρατία και γενοκτονία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε στον Ερντογάν ότι δεν θα πάρει μαθήματα ηθικής από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Ο Ερντογάν συγκαταλέγεται στους μεγάλους υποστηρικτές της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατανοεί πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές» είπε. Απαντώντας, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος του απαρτχάιντ» προσθέτοντας ότι ο Νετανιάχου «έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης