Περίπου 300 γονίδια φαίνεται πως σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών στους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Riccardo Marioni από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και τα αποτελέσματά τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Public Library of Science journal PLoS Genetics.

Η απώλεια μαλλιών είναι γενετικά πιο πολύπλοκη από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Μία νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων έδειξε ότι υπάρχουν 287 γονίδια, που εμπλέκονται με την αλωπεκίαση στους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκε γενετικό υλικό από περίπου 52.000 άνδρες μέσης ηλικίας, οι οποίοι παίρνουν μέρος στο τεράστιο γενετικό πείραμα που ονομάζεται BioBank. «Τα ευρήματά μας θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε ποιοι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο να χάσουν τα μαλλιά τους και να βρούμε πιθανούς στόχους για νέες θεραπείες», ανέφερε ο Marioni.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι πολλά από τα γενετικά σήματα, που σχετίζονται με την ανδρική αλωπεκία προέρχονται από το χρωμόσωμα Χ, το οποίο οι άνδρες κληρονομούν από τη μητέρα τους. Έτσι, εξηγείται και το γεγονός ότι συχνά άνδρες με φαλάκρα έχουν πατέρα, ο οποίος δεν έχει το ίδιο πρόβλημα.

Πηγή: virus.com.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης