Η Αίγυπτος υποστηρίζει μια “δίκαιη και συνολική” λύση του Μεσανατολικού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, στους απεσταλμένους του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που πραγματοποιούν περιοδεία στη Μέση Ανατολή.

Ο σύμβουλος και γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος Τζέισον Γκρίνμπλατ βρέθηκαν σήμερα στο Κάιρο, στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας που έχει ως στόχο την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σίσι προασπίστηκε “τη λύση των δύο κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.

Οι Κούσνερ και Γκρίνμπλατ συζήτησαν με τον Αιγύπτιο πρόεδρο τη συνεργασία της Ουάσινγκτον με το Κάιρο, την ανάγκη να διευκολυνθεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ για την ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ανέφερε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκο, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλει το Κάιρο για τη “συμφιλίωση μεταξύ των Παλαιστινίων”, της Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα με τη Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Αμερικανοί απεσταλμένοι θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες το Ισραήλ και το Κατάρ, ενώ από τις αρχές της εβδομάδας έχουν συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης