Τον άμεσο εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών στη Συρία ζήτησε ο John McCain. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής επισκέφτηκε καταυλισμό προσφύγων στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να εξοπλίσει τους εξεγερμένους.

«Μην κάνετε λάθος: η κατάσταση στη Συρία είναι μια ένοπλη σύρραξη. Είναι πόλεμος. Η διπλωματία απέτυχε και θα εξακολουθήσει να αποτυγχάνει για όσο χρόνο ο πρόεδρος της, Bashar al-Assad, νομίζει ότι μπορεί να νικήσει την αντιπολίτευση με στρατιωτικά μέσα», τόνισε σε δηλώσεις του έξω από τον προσφυγικό καταυλισμό του Γαϊλανταγί, στην επαρχία Χατάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σεβόμαστε την επιθυμία του Cofi Annan να θέσει τέλος στις σφαγές στη Συρία. Δυστυχώς ο πρόεδρος της Συρίας δε συμμερίζεται αυτόν τον στόχο. Στην πραγματικότητα, οι αναφορές δείχνουν ότι ο Assad χρησιμοποίησε τον χρόνο που του πρόσφερε η πρόσφατη διπλωματική πρωτοβουλία για να σκοτώσει άλλους 1.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη Συρία. Η σφαγή στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. Και δεν πρόκειται για μια μάχη που πραγματοποιείται με ίσους όρους. Ο Assad εφοδιάζεται από τη Ρωσία και το Ιράν», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης