Όλοι ανεξαιρέτως οι Αιγύπτιοι που ζουν στο εξωτερικό -ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν τυχόν τακτοποιήσει την παραμονή τους στις χώρες όπου φιλοξενούνται- θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου.

Έτσι, παρόλο που ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών μέσα στην Αίγυπτο θα διεξαχθεί στις 26, 27 και 28 Μαρτίου, οι Αιγύπτιοι που ζουν στο εξωτερικό -οι οποίοι υπολογίζονται περίπου σε 9,5 εκατομμύρια- θα μπορούν να προσέλθουν στις κατά τόπους διπλωματικές αρχές και να ψηφίσουν με το διαβατήριό τους ή την ταυτότητά τους, φτάνει να γνωρίζουν ότι συμπεριλαμβάνονται ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας (γεγονός που μπορεί κάθε Αιγύπτιος να διαπιστώσει από την επίσημη ιστοσελίδα των αιγυπτιακών εκλογών), από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, οι Αιγύπτιοι του εξωτερικού θα μπορούν να ασκήσουν την ψήφο τους στις ίδιες διπλωματικές αρχές από τις 19 έως τις 21 Απριλίου (από τις 24 έως τις 26 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές μέσα στην Αίγυπτο).

Για το θέμα αυτό, που δείχνει ότι η Αίγυπτος βρίσκεται πολύ μπροστά στον τομέα διεξαγωγής των εκλογών, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της χώρας Ναμπίλα Μάκραμ Εμπάιντ. Η κα Μάκραμ, μάλιστα, επεσήμανε την επιθυμία της Αιγύπτου να συμμετάσχουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές όσο το δυνατόν περισσότεροι Αιγύπτιοι πολίτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης