Συνέντευξη του επικεφαλής οικονομολόγου της τράπεζας Berenberg Χόλγκερ Σμίντινγκ στο κανάλι ARD δημοσίευσε την Τετάρτη το ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle στη σκιά της επισημοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Σμίντινγκ τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και οι δανειστές της θα πρέπει να την επιβραβεύσουν για τις προσπάθειές της στο πεδίο της περιστολής των δαπανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας τρόπος είναι η μείωση των επιτοκίων» αναφέρει ο κ. Σμίντινγκ και κάνει λόγο για «αχτίδα ελπίδας που ανατέλλει για την Ελλάδα», ενώ προσθέτει:

«Μετά τα οδυνηρά όσο σε καμιά άλλη δυτική χώρα μέτρα λιτότητας, τα οποία την έφεραν στην κοιλάδα των δακρύων, κινείται και πάλι, αργά αλλά σταθερά, με κατεύθυνση προς τα πάνω».

Παράλληλα, θεωρεί ως πιο ενδεδειγμένο τρόπο βοήθειας για την Ελλάδα την αύξηση των φορολογικών εσόδων από την ανάπτυξη και υποφερτά επιτόκια για την αποπληρωμή του χρέους της, ενώ σημειώνει ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα πρέπει να την στηρίξουν κρατώντας χαμηλά τα επιτόκια δανεισμού της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίζει δε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας, αλλά ούτε και νέο «κούρεμα» του χρέους της, αλλά «μόνο κίνητρα που θα της δώσουν ώθηση για να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης