Ο καθηγητής, Silas Beane και η ομάδα του διατείνονται πως βρίσκονται καθ’ οδόν προς την εύρεση μιας τελικής απάντησης στο αέναο ερώτημα του τι ακριβώς είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε.

Κάτι παραπάνω από 2.000 χρόνια από τότε που ο Παρμενίδης και ο Πλάτων εισήγαγαν την μεταφυσική ιδέα ότι ο αισθητός κόσμος, αυτός δηλαδή που αντιλαμβανόμαστε μέσω των αισθήσεων μας, δεν είναι παρά ένα προπέτασμα, μία πλάνη, μία αυταπάτη, ένα ομοίωμα, ένα επίπλαστο κατασκεύασμα προϊόν των αισθήσεών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Beane στο σταθμό Radio 4, η πρόταση της ομάδας ενδέχεται να εγκαινιάσει μία νέα εποχή στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, καθώς σκοπός της είναι να χρησιμοποιήσει μαθηματικά μοντέλα, προσπαθώντας να αναδημιουργήσει, σε θεωρητικό επίπεδο, μία προσομοιωμένη πραγματικότητα.

Για να μπορέσουν μάλιστα να είναι όσο πιο ακριβείς γίνεται, θα πρέπει να κατασκευάσουν μία δική τους προσομοίωση/εκδοχή του σύμπαντος, με την ελπίδα να διαγνώσουν κατά πόσο μία τέτοια άσκηση-δοκιμή είναι θεωρητικά δυνατή ή όχι.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης