Αυτοκινητοπομπή με εφόδια του ΟΗΕ βομβαρδίστηκε στην περιοχή κοντά στην κατεχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες πόλη Urm al-Kubra κοντά στο Χαλέπι και σύμφωνα με πληροφορίες των ανταρτών σκοτώθηκαν 12 Σύροι, μέλη της Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την είδηση χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την καταγγελλόμενη επίθεση, οι ΗΠΑ εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση και δήλωσαν ότι «θα αναθεωρήσουν τη μελλοντική προοπτική συνεργασίας με τη Ρωσία -στενό συνεργάτη του Σύρου ηγέτη».

«Η πορεία της αυτοκινητοπομπής ήταν γνωστή στο συριακό καθεστώς και τη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπυ. «Κι όμως οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν προσπαθούσαν να προσφέρουν ανακούφιση στον συριακό λαό» πρόσθεσε.

Η επίθεση στην αυτοκινητοπομπή σημειώνεται σε μια στιγμή που οι αντάρτες του Μετώπου αλ-Νούσρα προωθούν τις θέσεις τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων νοτιοδυτικά στο Χαλέπι, με συνεχείς βομβαρδισμούς από τεθωρακισμένα αλλά και όλμους και πυραύλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η συριακή κυβέρνηση είχε, λόγω των συνεχών παραβιάσεών της από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, ανακοινώσει ότι δεν ισχύει πλέον η κατάπαυση του πυρός.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης
Πηγές: ΒΒC / rt.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης