Τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη Βενεζουέλα ζητούν οι ΗΠΑ με την πρέσβη του στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για να βοηθήσουμε το λαό της Βενεζουέλας, αλλά χρειάζονται μονάχα ένα: ελεύθερες εκλογές». Σημειώνεται πως, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των δύο τελευταίων μηνών έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 65 άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο περιθώριο εργασιών του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ η πρέσβης σημείωσε: «Εάν οι δημοκρατικές παραδόσεις τηρηθούν, τότε οι πολίτες της λατινοαμερικανικής χώρας «ξέρουν τι χρειάζεται να γίνει». Παράλληλα κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο «καταστρέφει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία επιστρατεύοντας βία και εκφοβισμό εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, επιχειρήσεων και της δημοκρατικά εκλεγμένης αντιπολίτευσης, η οποία ελέγχει τη Βουλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Χόρχε Βαλέρο, ο οποίος τόνισε ότι οι πολίτες της χώρας του απολαμβάνουν όλες τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Όπως μάλιστα είπε «η Ουάσινγκτον δεν έχει την ηθική εξουσία να αυτοπαρουσιάζεται πως παγκόσμιος κριτής για το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η κα  Χέιλι επίσης υποστήριξε ότι σχεδόν 3.000 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, περιλαμβανομένων 300 πολιτών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε στρατιωτικά δικαστήρια και τόνισε πως τουλάχιστον  65 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η αμερικανίδα αξιωματούχος έκανε λόγο για προσπάθεια του καθεστώτος «να αλλάξει και πάλι τους κανόνες» με στόχο να παραμείνει στην εξουσία και να διαφυλάξει τα προνόμιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης