Όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς της Αργεντινής θα πρέπει πλέον να έχουν σε εμφανές σημείο μια επιγραφή που θα αναφέρει: «Τα νησιά Μαλβίνες είναι αργεντίνικα», βάσει του νόμου που υιοθετήθηκε αυτή την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας.

Τα νησιά Μαλβίνες, τα οποία οι Βρετανοί αποκαλούν Φόκλαντ, βρίσκονται 400 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αργεντινής και 12.700 χιλιόμετρα από το ΛονδίνοΣύμφωνα με το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε ομόφωνα, το μήνυμα αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί στα λεωφορεία, τα τρένα, το Μετρό και τα αεροπλάνα και να είναι ορατό σε όλες τις εισόδους και εξόδους της Αργεντινής. Με αυτόν τον τρόπο το Μπουένος Άιρες θέλει να υπενθυμίσει ότι διεκδικεί την κυριαρχία του αρχιπελάγους αυτού που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού και βρίσκεται υπό βρετανικό έλεγχο από το 1833.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας συμβάλλουμε στην εδραίωση μεταξύ των συμπολιτών μας του αισθήματος ότι τα νησιά Μαλβίνες μάς ανήκουν και εμπεδώνουμε στους ξένους τουρίστες το ζήτημα της κυριαρχίας τους» δήλωσε η γερουσιαστής Τερεσίτα Λούνα που ήταν αυτή που εμπνεύστηκε τον νόμο.

Πριν από μία εβδομάδα η Βρετανία κατηγόρησε την Αργεντινή ότι προχώρησε «σε μια νέα πρόκληση», κάνοντας στρατιωτικά γυμνάσια στο αρχιπέλαγος.

Τα νησιά Μαλβίνες, τα οποία οι Βρετανοί αποκαλούν Φόκλαντ, βρίσκονται 400 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αργεντινής και 12.700 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μπουένος Άιρες εξακολουθεί να τα διεκδικεί, περισσότερα από 30 χρόνια μετά τον πόλεμο με τη Βρετανία το 1982, ο οποίος διήρκεσε 74 ημέρες και προκάλεσε τον θάνατο περίπου 900 ανθρώπων. Η ήττα αυτή της Αργεντινής επίσπευσε την πτώση της χούντας στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης