Έρευνα σε βάρος του Μπιλάλ Ερντογάν, γιου του προέδρου της Τουρκίας, ξεκίνησε η ιταλική Δικαιοσύνη.

Η έρευνα αφορά στην έξοδο μεγάλων χρηματικών ποσών από την Τουρκία και έρχεται μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Μπιλάλ ο Τούρκος επιχειρηματίας Μουράτ Χακάν Ουζάν, ο οποίος είναι εξόριστος πολέμιος της κυβέρνησης στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουζάν καταγγέλλει ότι ο πρωτότοκος γιος του Ταγίπ Ερντογάν διέφυγε στην Ιταλία «με μεγάλο χρηματικό ποσό» μαζί με ομάδα ένοπλων σωματοφυλάκων, οι οποίοι απελάθηκαν από το ιταλικό έδαφος, πριν επιστρέψουν με διπλωματικά διαβατήρια.

Ο Μπιλάλ έφθασε στην Μπολόνια το περασμένο καλοκαίρι, μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Τότε, ένας λογαριασμός στο Twitter με την ονομασία «το βαθύ λαρύγγι της Τουρκίας, Φουάτ Αβνί» είχε γράψει ότι ο Μπιλάλ Ερντογάν μετέβη στην Ιταλία στις 27 Σεπτεμβρίου με μεγάλα χρηματικά ποσά, για να διαχειριστεί τα οικονομικά της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπιλάλ διαβεβαιώνει ότι πήγε στην Ιταλία για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του στο ίδιο πανεπιστήμιο όπου είχε αρχίσει τις σπουδές του. Αρνείται, ωστόσο, ότι τράπηκε σε φυγή εξαιτίας της εμπλοκής του σε μεγάλη υπόθεση διαφθοράς που συγκλόνισε την Τουρκία τον χειμώνα 2013-2014, στην οποία κατηγορήθηκαν υπουργοί και ο ίδιος για υπεξαίρεση χρημάτων και αθέμιτη άσκηση επιρροής. Οι δικαστικές έρευνες που είχαν ξεκινήσει στην Τουρκία διεκόπησαν λίγο αργότερα.

Πηγή: ethnos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης