Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τα κάμπινγκ, αλλά και τα ξενοδοχεία, εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου για την ζωή τους, από τη φωτιά που κατακαίει δάση στα νότια της Ισπανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η περιοχή γύρω από την πόλη Ουέλβα είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν φωτιές, εξαιτίας του κύματος της ζέστης που την πλήττει.

Η φωτιά έχει πλήξει το δάσος

Την τελευταία εβδομάδα 63 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από τις δασικές πυρκαγιές, στην γειτονική Πορτογαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά στα νότια της Ισπανίας εντοπίστηκε χθες το βράδυ κοντά στην Ουέλβα κι αντιμετωπίζεται ως πυρκαγιά ύψιστης απειλής, από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι υψηλές θερμοκρασίες και η έντονη ξηρασία. Η πυρκαγιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην ισπανική πόλη και πολύ γρήγορα χαρακτηρίστηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης «φωτιά ύψιστης απειλής».

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα, και αμέσως «άρχισε να επεκτείνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό, καθώς έβρισκε μπροστά της δασική αλλά και αγροτική περιοχή όπου τα φυτά λόγω του καύσωνα αμέσως έδιναν τροφή στις φλόγες. Ολόκληρη η περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την επέκταση της πυρκαγιάς η οποία είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί».

Δείτε φωτογραφίες






Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: express.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης