Έως το 2020 η Κίνα σχεδιάζει να κατασκευάσει στην επαρχία Τσετσιάνγκ της ανατολικής Κίνας έναν έξυπνο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα είναι πιο ασφαλής και θα δίνει τη δυνατότητα να αυξηθεί η μέση ταχύτητα κυκλοφορίας.

Ο αυτοκινητόδρομος, μήκους 161 χλμ, που συνδέει την Χανγκτσόου με την Νινγκμπό, θα έχει έξι λωριδες και αναμένεται να αυξήσει τη μέση ταχύτητα κυκλοφορίας έως 30%, μειώνοντας έτσι τον χρόνο της διαδρομής από δύο ώρες που είναι σήμερα, σε μία ώρα. Το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους ταχείας κυκλοφορίας στην Κίνα είναι μεταξύ 100 και 120 χλμ, ενώ η μέση ταχύτητα εκτιμάται στα 90 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο έξυπνο σύστημα ταχείας κυκλοφορίας θα έχει ενσωματωμένο ένα σύστημα παρακολούθησης καθώς και ένα σύστημα προειδοποίησης για την ασφάλεια των οχημάτων την ώρα που θα αυξάνεται η μέση ταχύτητα κυκλοφορίας.

Θα περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία του Ιντερνέτ αυτοκινήτου για την μελλοντική αυτόνομη οδήγηση, ενώ θα τοποθετηθούν και σταθμοί φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι πρώτοι αυτοκινητόδρομοι, στο οδόστρωμα των οποίων υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ, άνοιξαν δοκιμαστικά στα τέλη του 2017. Η επιφάνεια του δρόμου είναι καλυμμένη από ένα διαφανές υλικό το οποίο επιτρέπει στο φως του ήλιου να απορροφηθεί από τα πάνελ. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία των φώτων των αυτοκινητοδρόμων, των πινακίδων, των καμερών ασφαλείας και των εγκαταστάσεων στις σήραγγες και τα διόδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης