Η Κύπρος αποχαιρέτησε το Σάββατο τη διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Μαρία Γερμανού -Ζουπανιώτη, η οποία νικήθηκε από την επάρατη νόσο σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Τη σορό της συνόδευσαν από τη Νέα Υόρκη, ο επίσης δημοσιογράφος σύζυγός της, Απόστολος Ζουπανιώτης και τα δύο τους παιδιά, Ευάγγελος και Ειρήνη Ζουπανιώτη – Έμπερσολ.

Η ταφή έγινε στην γενέτειρά της Πάφο. Προηγήθηκε η εξόδιος ακολουθία κατά την οποία ψάληκε ο κανόνας της Αναστάσεως, στον κατάμεστο ιερό ναό Αγίων Αναργύρων, χοροστατούντος του Επίσκοπου Αρσινόης, Νεκταρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον επικήδειο είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι εάν η θλίψη από την απώλεια κάποιου είναι συνάρτηση και ανάλογη της εν ζωή προσφοράς του, τότε η θλίψη για το κενό που αφήνει ο θάνατος της Μαρίας Γερμανού-Ζουπανιώτη είναι τεράστια. Διότι, όπως είπε μεταξύ άλλων, «πρόωρα έφυγε από τη ζωή, ένας χαρισματικός άνθρωπος, μια φιλότιμη πατριώτισσα και ευσυνείδητη δημόσια λειτουργός, μια φλογερή Κύπρια που πρόσφερε τα μέγιστα στην πατρίδα».

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη διετέλεσε προϊστάμενος της Μαρίας Ζουπανιώτη, είπε ότι θα αποτελεί «ένα σπουδαίο μαργαριτάρι, που θα είναι για πάντα μαζί μας».

Τέλος, ο σύζυγός της Απόστολος, αποχαιρετώντας την μίλησε για την γενναιότητα με την οποία η σύζυγος του αντιμετώπισε την ασθένεια της και τα σαράντα χρόνια ευτυχίας που έζησε μαζί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης