Η υποστήριξη προς τον κεντροδεξιό συνασπισμό της γερμανίδας καγκελαρίου αυξήθηκε λόγω του ενεργού ρόλου που διαδραμάτισε η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ στις προσπάθειες εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ εμφανίζονται ενισχυμένοι κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 42%, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, ενώ το ποσοστό αποδοχής των Σοσιαλδημοκρατών εταίρων της (SPD) αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα κι έφθασε στο 23%.
«Η καγκελάριος, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αμερικανό πρόεδρο (Μπαράκ) Ομάμπα και τον ρώσο πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν, συνεχίζει να θεωρείται διαχειρίστρια της κρίσης», δήλωσε ο επικεφαλής της Forsa, ο Μάνφρεντ Γκέλνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ του SPD, που σχημάτισε κυβερνητικό συνασπισμό με την Μέρκελ τον περασμένο χρόνο, επίσης έχει προβεβλημένο ρόλο στις διπλωματικές προσπάθειες επίλυσης της κρίσης.

Το ποσοστό αποδοχής του υπουργού έχει επίσης αυξηθεί, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και σύμφωνα με ορισμένες είναι μεγαλύτερο και από εκείνο της ίδιας της Μέρκελ, αλλά οι Σοσιαλδημοκράτες δεν εμφανίζονται ενισχυμένοι από την κρίση στην Ουκρανία όπως οι Συντηρητικοί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Forsa, οι αντιπολιτευόμενοι Αριστεροί και οι Πράσινοι έχασαν αμφότεροι από μία ποσοστιαία μονάδα πέφτοντας στο 10% και 9% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης