Δεν έφταναν οι πτωχεύσεις των μεγάλων ομίλων της τουρκικής οικονομίας, όπως της Türk Telekom και άλλων κατασκευαστικών εταιρειών, ούτε η κατάρρευση μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και γνωστών βιομηχανιών καθημερινών καταναλωτικών προϊόντων. Η κρίση χτύπησε και τα.. νεκροταφεία!

Προφανώς οι Τούρκοι που δεν τους περισσεύουν τα χρήματα, θάβουν τους νεκρούς τους, χωρίς να καλλωπίσουν τους τάφους. Έτσι οι επαγγελματίες του κλάδου, τα “μαρμαμαράδικα” όπως τα λέμε στην Ελλάδα που βρίσκονται έξω από τα νεκροταφεία, συνασπίστηκαν και προχώρησαν σε καμπάνιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Όπως παρατηρούμε και στη φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Ηurriyet, η καμπάνια για την τόνωση του ενδιαφέροντος καλλωπισμού των τάφων με μαρμαροκατασκευές κτλ φαίνεται σε αφίσες που έχουν αναρτηθεί στους χώρους των νεκροταφείων.

Αριστερά παρουσιάζεται το δέλεαρ. “Όσοι απεβίωσαν το 2017 και οι συγγενείς τους επιθυμούν να κατασκευάσουν τάφο, η έκπτωση ανέρχεται σε 20%. Όσοι όμως ήδη από τώρα θέλουν να κατασκευάσουν τον δικό τους τάφο για το μέλλον, αυτή η έκπτωση φτάνει στο 50%.

Δεξιά στη φωτογραφία παρουσιάζεται και η σχετική τιμή, η οποία ανέρχεται σε 800 λίρες Τουρκίας, δηλαδή με τη σημερινή ισοτιμία σε 100 δολάρια. Φτηνές κατασκευές, θα πείτε. Και πολύ χαμηλό το ποσό. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα στην Τουρκία. Εκπτώσεις ακόμα και στον… θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης