Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου μετά το σκάνδαλο της διάθεσης παράνομων αντικαρκινικών φαρμάκων που είχε αποκαλυφθεί στην Ελλάδα.

Ο YΠΟΙΚ του Βρανδεμβούργου, Ά. Γκέρμπερ, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγουςΗ υπόθεση όμως «πέρασε» τα ελληνικά σύνορα. Σήμερα, η Ντιάνα Γκόλτσε, του κόμματος Die Linke (Αριστερά), δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της φαρμακευτικής εταιρείας Lunapharm, περιλαμβανομένης και εκείνης για διάθεση κλεμμένων από την Ελλάδα αντικαρκινικών.

Παρά το γεγονός ότι οι αρχές του Βρανδεμβούργου είχαν ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για τις κατηγορίες ήδη από το 2016, η άδεια της Lunapharm ανακλήθηκε μόνον όταν η υπόθεση αποτέλεσε θέμα τηλεοπτικής έρευνας φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο υπουργός Οικονομικών του Βρανδεμβούργου, Άλμπρεχτ Γκέρμπερ, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Η μαφία των φαρμάκων

Μέθοδοι μαφίας, εκβιασμοί, απειλές, παρακολουθήσεις ακόμη και «περίεργα» τροχαία ατυχήματα συνθέτουν το παζλ της εγκληματικής δράσης του κυκλώματος της παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων που απαριθμεί πάνω από 30 μέλη.

Υπενθυμίζεται πως τα τρία αρχηγικά μέλη, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013, είχαν συγκροτήσει τη συγκεκριμένη διεθνική εγκληματική οργάνωση, η οποία ήταν δομημένη ιεραρχικά και με διαρκή δράση. Στόχος της οργάνωσης ήταν η κατ’ επάγγελμα διάπραξη απατών και υπεξαιρέσεων, σε βάρος του Δημοσίου και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν παράνομα, μέσω υπεξαιρέσεων, ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και απατών, φαρμακευτικά σκευάσματα υψηλού κόστους, κυρίως νοσοκομειακής χρήσης, τα οποία στη συνέχεια διακινούσαν και εξήγαγαν σε φαρμακαποθήκες της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας, με υπερδιπλάσια τιμή, συγκριτικά με το κόστος αγοράς τους.

Για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία φαρμακείου, μέσω του οποίου πραγματοποιούνταν οι παράνομες εξαγωγές φαρμάκων και η έκδοση των σχετικών εικονικών τιμολογίων. Επιπλέον, είχαν εξασφαλίσει σταθερό πελατολόγιο, όπου διέθεταν προς πώληση τα παράνομα αποκτηθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης