Η Γαλλία εντείνει την πίεση στην Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση του Isis. Οι πρώτες αεροπορικές δραστηριότητες του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle έχουν ξεκινήσει. 

Οκτώ Rafale απογειώθηκαν στις 10.00 και 12.00 (τοπική ώρα) την Παρασκευή, από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και “ρίχτηκαν” στη μάχη εναντίον της Daesh. Θα επιχειρήσουν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στη Μοσούλη, τον προμαχώνα των τζιχαντ στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οκτώ Rafale έχουν αφήσει το Charles de Gaulle κι έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο για την αεροπορική επιδρομή κατά στόχου της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο» ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατου της χώρας. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της αποστολής τους.

Κάτω από τα φτερά κάθε μαχητικού αεροσκάφους, υπάρχουν τέσσερις βόμβες (βάρους 250 kg) με καθοδήγηση λέιζερ…

Αυτή είναι η τρίτη δέσμευση του πολεμικού πλοίου της αντι-Daesh διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών από το Φεβρουάριο του 2015 κι έπειτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, με ενσωματωμένα 24 Rafale, είχε καταπλεύσει στις 20 Σεπτέμβρη από την Τουλόν.

Τα 24 μαχητικά της Γαλλικής πολεμικής αεροπορίας πλαισιώνουν στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών, τα 12 Rafale που βρίσκονται ήδη στην Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με τη le Figaro.fr.

Η αποστολή του αεροπλανοφόρου αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με ενημέρωση στο Γαλλικό Κοινοβούλιο από τον Υπουργό Άμυνας, Jean-Yves Le Drian.

Από το 2015 έως και τις αρχές του 2016, το αεροπλανοφόρο έχει διεξάγει 370 εξορμήσεις σε 23 αποστολές.

Αυτή θα είναι η τελευταία αποστολή του, πριν από τη δεύτερη τεχνική διακοπή λειτουργίας του, που έχει προγραμματιστεί στις αρχές του 2017. Και για τουλάχιστον 18 μήνες, η Γαλλία θα είναι χωρίς τη συνδρομή της μεγάλης αυτής ναυτικής υποστήριξης.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης