Η Ντάουνινγκ Στριτ «άδειασε» την Πέμπτη τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για τα σχόλιά του ενάντια στον τρόπο που δρα η Σαουδική Αραβία στη Μέση Ανατολή.

Σε εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Τζόνσον εμφανιζόταν να ασκεί κριτική στη Σαουδική Αραβία για εμπλοκή σε «πολέμους δι’ αντιπροσώπων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έκανε λόγο για προσωπικές απόψεις του υπουργού Εξωτερικών, οι οποίες δεν αποτελούν κυβερνητικές θέσεις.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας είχαν γίνει στη Ρώμη, ωστόσο δεν είχαν γίνει γνωστές μέχρι ο Guardian να δημοσιοποιήσει υλικό από την εκδήλωση.

«Δεν υπάρχουν ισχυροί χαρακτήρες, μεγάλοι άνθρωποι, οι οποίοι να απλώσουν το χέρι μακριά από τη σουνιτική ή τη σιιτική μουσουλμανική τους κοινότητα, να ενώσουν τον κόσμο και να φτιάξουν έναν νέο εθνικό αφήγημα» είχε πει ο κ. Τζόνσον, συμπληρώνοντας: «Γι’ αυτό έχεις τους Σαουδάραβες, το Ιράν, τους πάντες, να χρησιμοποιούν δυνάμεις σαν μαριονέτες σε πολέμους δι’ αντιπροσώπων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης