Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εργάζεται για τον ορισμό ημερομηνίας αυτή την άνοιξη για μια συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ορκισθεί την Παρασκευή ως πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσαν σήμερα γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Η Μέρκελ έχει προσφερθεί να συναντήσει τον Τραμπ στις ΗΠΑ με την ιδιότητά της ως προέδρου της Ομάδας των 20 κορυφαίων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, δήλωσαν οι πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καγκελάριος έχει μιλησει μόνο μία φορά με τον Τραμπ, λίγο μετά την εκλογή του για να διαδεχθεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα από τους Times του Λονδίνου και τη γερμανική Bild, ο Τραμπ δήλωσε πως είχε ανέκαθεν «μεγάλο σεβασμό» για την Μέρκελ, αλλά χαρακτήρισε «καταστροφικό λάθος» που άνοιξε την πόρτα σε τρομοκρατικές επιθέσεις την απόφασή της το 2015 να επιτρέψει την είσοδο στη Γερμανία ενός εκατομμυρίου μεταναστών.

Η Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Μπιλ Ίνγκλις, λέγοντας πως θα περιμένει μέχρι την ορκωμοσία του Τραμπ και στη συνέχεια σχεδιάζει να δουλέψει μαζί του σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης