Η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, δεν θα επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την προσφυγή στη χρήση βίας εναντίον της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτηρίζοντας το σενάριο αυτό «καταστροφικό».

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την προσφυγή στη βία», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.«Αυτό θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός, η χώρα του οποίου είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανησυχούμε για την αντίδραση κάποιων εξωτερικών παραγόντων που υποστηρίζουν ανοιχτά τις ένοπλες μονάδες και ζητούν ταυτόχρονα από τη διεθνή κοινότητα συγκεκριμένες ενέργειες για να αλλάξει το καθεστώς στη Συρία», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

«Για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε η κρίση, το ζήτημα της στρατιωτικής επέμβασης τίθεται με έντονο και συναισθηματικό τρόπο», σημείωσε. Ο Λαβρόφ, είπε επίσης ότι για το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου για τη Συρία Κόφι Ανάν καταβάλλονται προσπάθειες για να εφαρμοστεί, τόνισε όμως ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης