Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) δεν μπορεί να διαχειριστεί τον διογκούμενο αριθμό μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στο έδαφος της, έστω και αν αυτοί περνούν «τράνζιτ», καθώς οι δυνατότητες της είναι περιορισμένες, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίτκο Τσάβκοβ, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η αστυνομία.

Σημειώνει ότι η χώρα του πρέπει να λάβει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που προκύπτουν από το «μεταναστευτικό», ωστόσο το σημαντικότερο, όπως λέει, είναι η χάραξη μίας κοινής πολιτικής από την ΕΕ για τη συνολικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μίτκο Τσάβκοβ, 52 χρονών, πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικών, τον Μάιο του 2015, στη θέση της Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα που υπέβαλε παραίτηση στον απόηχο του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών που ταλανίζει τη χώρα, ήταν αρχηγός της αστυνομίας της ΠΓΔΜ. Εκτιμά ότι η διασυνοριακή συνεργασία της χώρας του με την Ελλάδα σχετικά με την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών ήταν ανεπαρκής, με ευθύνη της Ελλάδας.

Πριν από μερικές ημέρες κάλεσε σε συνάντηση, στην Οχρίδα, τους ομολόγούς του της Αυστρίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας, όχι όμως και της Ελλάδας με την οποία, όπως λέει, υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πάντως, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καλεί τον υπουργό της Ελλάδας να συμμετάσχει στη συνάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης