H πεντάχρονη Αελίτα Αντρέ από την Αυστραλία έχει «βάλει τα γυαλιά» σε πολλούς επαγγελματίες ζωγράφους. Έχει ήδη κερδίσει 100.000 στερλίνες από τους πίνακες που έχει φιλοτεχνήσει και έχει χαρακτηριστεί ως η νεότερη επαγγελματίας ζωγράφος παγκοσμίως.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η μικρή μετρά ήδη… τρία χρόνια έντονης καλλιτεχνικής δράσης, καθώς άρχισε να ζωγραφίζει στα δύο της χρόνια (!) και, μάλιστα, τα έργα της έχουν εκτεθεί σε Αυστραλία και Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιο «προσιτοί» πίνακές της δεν κοστολογούνται κάτω από τις 3.000 στερλίνες, όπως αναφέρει το SkyNews, και τα χρήματα κατατίθενται σε καταπίστευμα.

Η μητέρα αυτού του παιδιού – θαύματος, η γεννημένη στη Ρωσία, Νίκα Καλασνίκοβα, λέει πως πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό πως η Αελίτα ξεχώριζε από τα παιδάκια της ηλικίας της. «Οι συνθέσεις της, η χρήση του χρώματος, η αυτοσυγκέντρωσή της ξεχώρισαν» αναφέρει η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οποιοσδήποτε μπει στο σπίτι της Αελίτα στη Μελβούρνη, θα έρθει αντιμέτωπος με το χάος και την έκρηξη χρωμάτων που χαρακτηρίζει το κάθε της έργο.

Τεράστιοι καμβάδες καλυμμένοι με φωτεινούς στροβίλους και πιτσιλιές χρώματος και από πάνω τους κολλημένα αντικείμενα, όπως φτερά, κλαδιά και παιδικά παιχνίδια.

Κάθε γωνιά του σπιτιού καλύπτεται από ολοκληρωμένα έργα της Αελίτα, τα οποία οι γονείς της ετοιμάζονται να στείλουν στη Νέα Υόρκη για την επόμενη μεγάλη έκθεση τον ερχόμενο Ιούνιο.

Οι δυο τους, ωστόσο, απορρίπτουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κριτικών τέχνης ότι η μικρή επηρεάζεται από τους ίδιους στην έκφραση της τέχνης της, καθώς, όπως λένε, η μικρή Αελίτα έχει το δικό της αυτόφωτο ταλέντο.

Είτε πάντως πρόκειται για ένα πανέξυπνο διαφημιστικό τερτίπι ή για ένα αυθεντικό, ακατέργαστο ταλέντο, το βέβαιο είναι ότι η Αελίτα στα πέντε της χρόνια έχει κερδίσει περισσότερα χρήματα από ό,τι έχουν κερδίσει σε όλη τους τη ζωή πολλοί ενήλικοι ομότεχνοί της…

Παρακολουθήστε την Αελίτα «επί το έργον»:

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού
.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης