Στην προσπάθεια να διατηρήσει τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή και να διαβεβαιώσει την ακεραιότητα του συριακού κράτους ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με 23 απεσταλμένους που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές εθνοτικές ομάδες που ζουν ανατολικά του Ευφράτη, μετέδωσε το RT.com.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πόλη Al-Salihiyah, στην περιοχή Deir ez-Zor και στις αντιπροσωπείες συμπεριλαμβάνονταν και μέλη των κουρδικών Λαϊκών Ομάδων Προστασίας, μαχητές που πρόσφατα εγκαταλείφθηκαν από την αμερικανική βοήθεια, παρά την ενίσχυση που προσφέρουν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ αντικαθεστωτικές ανταρτικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς εντείνεται ο πόλεμος για την εκκαθάριση των τζιχαντιστών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS), «στην πόλη Es-Salhiya, αποφασίσθηκε η οργάνωση συνεργασίας με τις λαϊκές μονάδες και τις ρωσικές αεροπορικές μονάδες της αεροπορικής βάσης Khmeimim», δήλωσε ο Ρώσος αντιστράτηγος Yevgeniy Poplavskiy.

«Με τη συνεργασία αυτή, σε λίγες ημέρες ολόκληρη η περιοχή ανατολικά του Ευφράτη θα έχει ξεκαθαρισθεί από τους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο Poplavskiy.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης