Η Ρωσία παρέδωσε χτες 63 Ουκρανούς στρατιώτες που είχαν περάσει σε ρωσικό έδαφος στις ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντισυνταγματάρχη Alexei Ragozin υποδιοικητή ρωσικής αερομεταφερόμενης μονάδας.

«Η μονάδα μας μόλις παρέδωσε 63 Ουκρανούς στρατιώτες οι οποίοι είχαν περάσει τα ρωσικά σύνορα στις 27 Αυγούστου, πίσω στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρακόζιν που πρόσθεσε: « Οι Oυκρανοί στρατιώτες παρέμεναν σε προσωρινό καταυλισμό, όπου και τους είχε παρασχεθεί κάθε απαραίτητη βοήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που συμβαίνει μέσα σε λίγες ημέρες. Στις 17 Αυγούστου άλλοι 17 Oυκρανοί στρατιώτες που είχαν περάσει τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή του Ροστόβ, είχαν επιστραφεί στην πατρίδα τους.

Όπως είχε δηλώσει ο Ρώσος μεθοριακός αξιωματούχος Nikolai Sinitsyn, οι Oυκρανοί στρατιώτες, αφού είχαν πετάξει τα όπλα τους σε ουκρανικό έδαφος είχαν περάσει σε ρωσικό στην περιοχή Matveyev-Kurgan.

Μετά από δύο ημέρες όμως είχαν παραδοθεί και πάλι στις ουκρανικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοια περιστατικά με ουκρανούς στρατιώτες να περνούν στα ρωσικά σύνορα, σημειώνονται επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες καθώς έχουν ενταθεί οι μάχες με τους αυτονομιστές στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Σε ένα παρόμοιο περιστατικό 438 ουκρανοί στρατιώτες στις 4 Αυγούστου είχαν ζητήσει από τους Ρώσους μεθοριακούς φρουρούς να τους επιτραπεί η είσοδος στη Ρωσία. Κι εκείνοι είχαν επιστραφεί στην Ουκρανία αργότερα.

Τα επεισόδια πληθαίνουν καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συναντούν σθεναρή αντίσταση από τους αυτονομιστές που στις 11 Μαΐου μετά από δημοψήφισμα έχουν ανακηρύξει τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ «Ανεξάρτητες Λαϊκές Δημοκρατίες».

Στις επιχειρήσεις που ακολούθησαν το γεγονός αυτό, οι δυνάμεις που έστειλε το Κίεβο με θωρακισμένα και βαρύ πυροβολικό έχουν εκατοντάδες νεκρούς, οι περισσότεροι πολίτες. Πάρα πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί, ενώ οι αυτονομιστές κατέρριψαν προχτές κι άλλο ένα μαχητικό του Κιέβου.

(ITAR-TASS)

Διαβάστε επίσης:
Αντάλλαξαν αιχμαλώτους Μόσχα και Κίεβο,  Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, 11:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης