Η Συρία θα εφαρμόσει το αμερικανο-ρωσικό σχέδιο για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΟΗΕ και έχει αρχίσει να καταρτίζει τον κατάλογο με αυτόν τον οπλισμό της, δήλωσε ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης στο τηλεοπτικό κανάλι ITN.

«Η Συρία δεσμεύεται (να εφαρμόσει) ό,τι προέρχεται από τον ΟΗΕ» τόνισε ο Όμραν αλ-Ζούμπι. «Αποδεχόμαστε το ρωσικό σχέδιο να απαλλαγούμε από τα χημικά όπλα μας. Στην πραγματικότητα έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε τον κατάλογό μας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ετοιμάζουμε ήδη τα έγγραφά μας, έχουμε αρχίσει να κάνουμε την εργασία μας» ανέφερε και υπογράμμισε πως «δεν χάνουμε χρόνο».

Η Συρία, εξήγησε, θα εφαρμόσει το σχέδιο που επεξεργάστηκαν η Ρωσία και οι ΗΠΑ όταν «μετασχηματιστεί σε κάτι πιο συγκεκριμένο», έπειτα από μία ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Δαμασκός θα προσφέρει «απολύτως» στους επιθεωρητές του αφοπλισμού που αναμένεται να μεταβούν στη Συρία για να εφαρμόσουν το σχέδιο, την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις στις οποίες θα θελήσουν να μεταβούν, δήλωσε ακόμη ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συρία «σέβεται και κρατά τον λόγο της», είπε. «Λαμβάνουμε αυτήν τη συμφωνία πολύ στα σοβαρά» επέμεινε.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης