Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης μετά την αιματηρή επίθεση στο Λονδίνο, που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς. Το πρωί της Πέμπτης είχε ανακοινωθεί ότι επτά ύποπτοι βρίσκονταν υπό κράτηση.

To tweet της Μητροπολιτικής Αστυνομίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Ο Mark Rowley πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε τεράστια κινητοποίηση των βρετανικών Aρχών, με εφόδους να πραγματοποιούνται σε έξι κατοικίες

Ο επικεφαλής της Aντιτρομοκρατικής Mark Rowley ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο αριθμός των νεκρών είναι τέσσερις (από πέντε που είχε ανακοινωθεί αρχικά), διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μια γυναίκα 43 ετών, έναν 50χρονο άνδρα και τον αστυνομικό Κιθ Πάλμερ. Ο τέταρτος νεκρός είναι ο δράστης. Παράλληλα, επτά άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, την ώρα που άλλοι 29 δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στα κατά τόπους νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Mark Rowley πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε τεράστια κινητοποίηση των βρετανικών Aρχών, με εφόδους να πραγματοποιούνται σε έξι κατοικίες. Μία εξ αυτών έγινε σε σπίτι στο Μπέρμιγχαμ. Όπως είπε, οι έρευνες θα συνεχιστούν, καλώντας μάλιστα τα ΜΜΕ να μην αναφέρουν στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη έως ότου ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, παρέσυρε με αυτοκίνητο πεζούς στο Westminster και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι κατά ενός αστυνομικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Τρόμος και σύγχυση στο Λονδίνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης